tiistai 13. helmikuuta 2007

Tuplaunelma




Tuplaunelma a´la apso

Pohja:

150g pehmeää voita

1¾ dl sokeria

3 munaa

2½ dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1. Vuoraa halk. 26cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.

2. Vaahdota voi ja sokeri.

3. Lisää munat yksitellen, edelleeen vatkaten

4. Kääntele keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan.

5. Paista 190 asteessa noin 50 minuuttia

6. Leikkaa jäähtyneenä 2 osaan.

7. Laita toinen levy takaisin vuokaan ja kostuta hieman.

Täyte:

5 dl kermaa

1 dl sokeria

120g smetanaa

200g vaniljatuorejuustoa

2½ dl tomusokeria

200g maitosuklaata

170g(2kpl king size)tupla patukkaa

4 liivatelehteä

½ dl vetta

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

2. Vaahdota kerma ja sokeri.

3. Notkista tuorejuusto ja smetana, lisää joukkoon tomusokeri.

4. Sulata suklaa ja lisää suklaaseen hienonnetut tuplapalat.

5. Sekoita suklaamassan joukkoon tuorejuusto-smetanaseos.

6. Kääntele kerma varoen muiden aineiden sekaan.

7. Kiehauta vesi ja lisää kuivaksi puristetut liivatteet

8. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon.

9. Kaada täyte kostutetun kakkulevyn päälle ja laita sitten toinen pohja kanneksi ja kostuta sekin.

10. Anna maustua jääkaapissa 

TIPS: Tuplat tulee hienontaa tosi pieneksi. Täytteessä hyvä koostumus. Ei kovin suklainen. Paranee vanhetessaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti