maanantai 21. toukokuuta 2007

Punssikakku






Punssikakku



 



Pohja:



150g voita



1 dl sokeria



1 muna



4 dl vehnäjauhoja



1 tl leivinjauhetta



1. Vaahdota voija sokeri, lisää muna edelleen vatkaten.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.



2. Painele halk 24cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.



3. Laita jääkaappiin hetkeksi ja pistele ennen uuniin
laittamista.



4. Paista 200 asteessa noin. 20 minuuttia, anna jäähtyä



mousse:



6 liivatelehteä



vajaa ½ dl kiehuvaa
vettä



2 ½ dl Flora vispiä



3 keltuaista



200 g vaniljatuorejuustoa



2 ½  dl tomusokeria



3 valkuaista



noin.300 g
punssikarkkeja



noin 100 g
punssikarkkeja kuutioituna



1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ja vaahdota
Flora vispi. Vaahdota valkuaiset



2. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi,
lisää tuorejuusto vatkaten, sulata punssikarkit ja vatkaa niiden joukkoon
keltuaisvaahtoa niin paljon että seos on notkeaa. Vatkaa notkea punssiseos
keltuaisvaahdon sekaan.



3. Kääntele joukkoon Flora vispi.



4. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen ja kaada ohuena
nauhana täytteeseen.



5. Sekoita joukkoon lopuksi valkuaisvaahto ja kuutioidut
karkit, kaada pohjan päälle..






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti