perjantai 9. marraskuuta 2007

Joulutortut





Joulu on taas, joulu on taas...... Tässä torttuja itsetehdystä voitaikinasta.






KAAVILOITU VOITAIKINA

   * 4 dl
vehnäjauhoja



    * 250 g
leivontamargariinia tai voita



    * n. 1 1/2 dl
kylmää vettä



 



Mittaa kulhoon jauhot ja 1/3 margariinista.



Nypi rasva jauhojen joukkoon ja lisää kylmä vesi nopeasti
sekoittaen.



Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoon ja levitä rasva
2/3:lle taikinasta



ohuina viipaleina tai leivinpaperin välissä kaaviloituna
levynä.



Taita rasvaton osa taikinaa rasvalevyjen väliin.



Kaaviloi taikinalevy kevyesti painellen suorakaiteen muotoon
ja taita jälleen kolmeen osaan.



Toista 3 - 4 kertaa.



Peitä taikina muovilla ja anna levätä kylmässä hetken aikaa.



Kaaviloi kovettunut taikina 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi ja
jaa se paloiksi tai ota siitä muotilla erilaisia leivonnaisia.



Nosta leivonnaiset kylmälle, leivinpaperilla peitetylle
pellille ja anna jäähtyä hetki kylmässä ennen paistoa.



Voitele leivonnaiset munalla ja nosta kylminä kuumaan
uuniin.



Paista 225 - 250 asteessa koosta riippuen 15 - 20 min.



 



Säilyvyys:



 



Kaaviloitu voitaikina säilyy foliolla tai muovilla
peitettynä jääkaapissa n. viikon.



Paistetut leivonnaiset säilyvät muutaman päivän, mutta ne
kannattaa lämmittää tarjolle tuotaessa.



Kaaviloitua taikinaa voi säilyttää pakastimessa 1 - 2 kk,
valmiiksi leivotut leivonnaiset paistetaan kuumassa uunissa sulattamatta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti