lauantai 26. heinäkuuta 2008

Minttujäätelö-leivokset



Jäätelöleivonnaisten sarja jatkuu ja jatkuu ja aina vaan jatkuu. Tällä kertaa leivoksia. Pohjan ainekset heitin omasta päästä. Ajattelin tehdä taikinan, joka on koostumukseltaan hieman keksitaikinaa löysempija pehmeämpi. Välissä sitten on minttujäätelöä, joka on yksi mun lemppareista. Päälle on sitten vielä laitettu ohut suklaakuorrutus ja wiener-nougat crush pussin jämätkin ovat päässeet mukaan.

Minttujäätelö-leivokset
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
¾ dl kevytkermaa, ruokakermaa, yms.
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten joukkoon. Vatkaa mukaan myös kerma. Kääntele taikinan joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina lastalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi levyksi. Paista 200 asteessa, kunnes taikina on saanut aavistuksen väriä. Anna taikinan jäähtyä. Leikkaa taikinalevy puoliksi. Laita tarvittaessa jääkaappiin tai pakkaseen jos taikina tuntuu murenevan käsiin.

Täyte:
1 litra minttujäätelöä
Leikkaa jäätelöstä 1cm-2cm paksuisia siivuja, jotka asettelet toiselle pohjalevylle. Kun koko levy on päällystetty jäätelösiivuilla, aseta päälle toinen taikinalevy. Laita pakkaseen odottamaan kuorrutuksen tekoa.

Kuorrutus:
200 g maitosuklaata
1 rkl auringonkukkaöljyä
Sulata suklaa mikrossa ja kääntele joukkoon öljy. Levitä tasaisesti leivoslevyn päälle ja ripottele pinnalle esim. wiener-nougat crushia. Laita pakkaseen kovettumaan. Leikkaa kovettuneesta leivoslevystä halutun kokoisia palasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti