tiistai 25. marraskuuta 2008

Mimmin Tiikerikakku



Tämän herkullisen kahvi-, kuiva-, tai vuokakakun, ihan miten vaan, ohjeen löysin Mimmiltä. Kiitokset siis sinne suuntaan. Koostumus oli todella hyvä. Ei ollenkaan mureneva, vaan mukavan pehmoinen. Ehkäpä parasta tiikeriä, jota olen tehnyt, Todella helppoa ja herkullista. Ohje siis kopioitu suoraan Mimmiltä. Ja tästä pääsee kurkkaamaan Mimmin luomuksen.


Mimmin Tiikerikakku

200 g rasvaa
200 g sokeria
4 munaa
250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliini tai vaniljasokeria
0.75 dl maitoa

tiikeriraitaan:
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa tai kermaa

Valmistaminen:

- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi

- lisää puolet munista, maito ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi

- lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi

- ota kolmas osa taikinasta eri kulhoon ja sekoita siihen tiikeriraitaan tuleva kaakao ja maito

- laita voideltuun vuokaan ensin vaalea, sitten kaakaotaikina ja taas vaalea taikina

- nostele tai pyöräytä haarukalla halutessasi taikinoita hiemna
sekaisin, itse en tee tätä vaan minusta kakkuviipaleeseen tulee ihan
riittävän kaunis kuvio ilmankin

- paista kakku noin 2 litran voidellussa (jauhotetussa) vuoassa 150
- 170 asteen uunissa noin 1 tunti. Tarkista kakun kypsyys. Jäähdytä
hieman ja kumoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti