maanantai 22. joulukuuta 2008

Joulukakku




Tässäpä romminmakuinen joulukakku. Tosi hyviä tuli rusinoista, kun niitä liotteli rommi-sokeriseoksessa. Minusta tämä oli oikein makoisa joulukakku. Alkuperäinen ohje Kettuterroriteilta

Joulukakku

250 g voita
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
noin 150 g sokeroituja kirsikoita
2 dl rusinoita
noin 1 dl rommia + 1 dl sokeria
2 dl mantelirouhetta
3/4 dl kermaa

Laita rusinat likoamaan rommi-sokeriseokseen yön yli.
Halkaise kirsikat kulhoon, lisää rusinat ja mantelirouhe sekä 1/2 dl jauhoista. Sekoita hyvin. Vatkaa huoneenlämmössä pehmennyt voi sokerien kanssa vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita leivinjauhe 4 dl:aan jauhoja. Lisää seos taikinaan. Sekoita joukkoon lopuksi hedelmät, kerma ja rommiliemi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä kakkua 150-175 asteessa n. 1 tunti 15 minuuttia. Jäähdytä ennen kumoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti