sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Päärynäkakku pekaanikinuskilla



Tämä kakku on kyllä todellista herkkua kaikille pähkinän ystäville. Kakkuun tuleva kinuskikuorrutus on jotain todella herkullista. Pekaanipähkinä voi halutessaan vaihtaa johonkin toiseen pähkinään kuten esim. saksanpähkinöihin, joita alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty. Alkuperäinen kakku oli tehty vuokakakku muotoon, mutta minä päädyin tällaiseen peruskakkuvuoan käyttööön, koska ajattelin kuorruttamisen helpottuvan sen myötä.


Päärynäkakku pekaani-kinuskikuorrutuksella


 


4 ¾ dl (310 g) vehnäjauhoja


1 ½ tl kanelia


1 tl ruokasoodaa


1 tl leivinjauhetta


225 g voita, huoneenlämpöisenä


2 ½ dl sokeria


3 munaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna


2 ½ dl piimää


1 iso tai pari pienempää päärynää, leikattuna 1 cm kuutioiksi (2½dl)


90 g pekaanipähkinöitä, rouhittuna


 


Valmista kakku:


Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele halk. 24 cm irtopohjavuoka ja laita pohjalle leivinpaperi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuaiset yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Kääntele vaahdon joukkoon vuorotellen piimää ja kuivia aineita. Sekoita pähkinät ja päärynäkuutiot taikinaan. Vaahdota valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne lopuksi taikinan joukkoon. Kaada taikina esivalmisteltuun kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa niin kauan, että kakku on keskeltäkin kypsää. Kumoa jäähtyneenä.


 


Pekaani-kinuskikuorrutus


2 dl (130 g) fariinisokeria


110 g  voita


½ dl kermaa


90 g pekaanipähkinöitä, rouhittuna


 


Sekoita kaikki ainekset paitsi pähkinät kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen niin kauan, että seos muistuttaa koostumukseltaan kinuskia. Sekoita joukkoon pähkinät ja kaada kuorrutus kakun päälle.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti