maanantai 16. helmikuuta 2009

Herkkumuffinssit




Jääkapissa lojui vanha ranskankermapurkki, joka täytyi saada hyötykäyttöön. Muffinssipohja on sama kuin aiemmin tekemissäni moussemuffinsseissa. Muffinssitaikina on todella makeaa, mutta ai niin herkullista. Päällä on tietysti vielä suklaakuorrute, johon sain ujutettua loput ranskankermapurkista.


Herkkumuffinssit


 


Muffinssitaikina:


85 g valkosuklaata


2 ½ dl (160 g) vehnäjauhoja


½ tl leivinjauhetta


½ tl ruokasoodaa


110 g voita, pehmennettynä


3 dl (270 g) sokeria


2 munaa


vanilja-aromia


1 ¼ dl (125 g)  ranskankermaa tai smetanaa


1 ¼ dl vettä


 


Valmista muffinssit. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita sulatettu suklaa voivaahtoon. Lisää joukkoon munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää vanilja-aromi ja ranskankerma. Kääntele taikinaan varovasti puolet kuivista aineista. Sekoita 1 ¼ dl vettä taikinan joukkoon. Lisää loput kuivat aineet. Aseta muffinipellin koloihin paperiset muffinivuoat. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 20 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa taikina on keskeltäkin kiinteää. Anna muffinssien jäähtyä.


 


Kuorrute:


125 g maitosuklaata


75 g ranskankermaa


½-1 dl pistaasipähkinöitä(suolattuja) rouhittuna


Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, anna jäähtyä hieman. Kääntele joukkoon ranskankerma pienissä erissä, sekä lopuksi pistaasipähkinät. Lusikoi kuorrutetta muffinien päälle. Säilytä viileässä.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti