sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Kerrosbrowniet



Kuva on taas vähä mitä on. Nämä leivokset ovat todella makeita. Pienikin palanen riittää taltuttamaan jokaisen herkkusuun makeannälän. Alkuperäinen ohje täältä.


 





Kerrosbrowniet


 


Dark Chocolate Walnut Brownie base:


90 g voita


170 g tummaa suklaata


1 ¾ dl vehnäjauhoja


¼ tl leivinjauhetta


2 munaa


1 ¾ dl sokeria


1 dl (pekaani)pähkinärouhetta


Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita neliönmuotoisen(pyöreä vuokakin käy) irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoka. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sulata suklaa ja voi yhdessä kattilassa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Vatkaa joukkoon voi-suklaaseos. Kääntele joukkoon kuivat aineet siivilän läpi ja lopuksi pähkinärouhe. Kaada taikina vuokaan ja paista, kunnes kakku on keskeltäkin melko kiinteää (saa jäädä hieman kosteaksi). Anna jäähtyä. Vuoraa vuoan reunat kelmulla tai leivinpaperilla.


Milk Chocolate and Salted Butter Caramel Mousse Layer:


1 ¼ dl sokeria


2 rkl voita huoneenlämpöisenä


2 ½dl kermaa


170 g maitosuklaata


Kuumenna ¾ dl kermasta kiehuvaksi. Laita sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on sulanut ja saanut kauniin kellertävän värin. Lisää kuumennettu kerma ja sekoita tasaiseksi. Kääntele joukkoon voi. Sulata suklaa mikrossa ja lisää karamelli seos suklaan sekaan. Jos seos on liian paksua, niin lisää tilkka kermaa. Anna jäähtyä. Vaahdota loput kermasta ja kääntele se karamelliseoksen joukkoon. Levitä seos tasaisesti browniepohjan päälle ja laita kylmään kovettumaan hetkeksi.


Dark Chocolate Ganache:


1 dl kermaa


170 g tummaa suklaata


Kuumenna kerma kiehuvaksi. Lisää joukkoon suklaa. Odota noin 1 minuutti ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada kovettuneen moussen päälle ja levitä lastalla tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti