torstai 14. toukokuuta 2009

Quick and Easy Cinnamon Bun Muffins












Onko se pulla vai muffini. Tämä kysymys herää kun näitä herkkuja maistaa. Ennen paistoa taikina muistuttaa erehdyttävästi löysää pullataikinaa ja paiston jälkeen muistuttavat rakenteeltaan enemmän muffineita kuin pullaa. Todella mukava vaihtoehto tavalliselle pullalle.


Quick and Easy Cinnamon Bun Muffins


 


Taikina


1 ¾ dl kädenlämpöistä maitoa


25 g tuorehiivaa


¾ dl sokeria


¼ tl suolaa


3 ½ dl (230 g) vehnäjauhoja


3 rkl auringonkukkaöljyä


1 tl vaniljasokeria


1 muna


 


Täyte/Päällinen


(35g) voita huoneenlämpöisenä


1 ½ dl (100 g) fariinisokeria


1 tl kanelia


ripaus kardemummaa


 


Kuorrutus:


1 ½ dl (100 g) tomusokeria


noin 1 rkl maitoa tai kermaa


 


Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja sokerit. Vatkaa joukkoon jauhot, öljy ja muna. Kaada taikina silikoniseen muffinivuokaan (12kpl) ja anna levätä vähintään 30 minuuttia. Valmista päällinen sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi. Ripottele täyte taikinan päälle tasaisesti. Paista 175 asteessa, kunnes muffinit/pullat ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä. Valmista kuorrute sekoittamalla maito ja tomusokeri keskenään. Valuta kuorrutetta pullien päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti