maanantai 23. kesäkuuta 2014

Paras kääretorttupohja


Kääretorttu on helppo ja herkullinen leivonnainen, jota voi varioida lukemattomilla eri tavoilla. Tätä kääretorttupohjan ohjetta käytän aina, kun kyseistä leivonnaista leivon. Pohja on erittäin pehmeä ja hyvin rullautuva. Täytteenä tällä kertaa mansikkahilloa ja ananastuorejuusto-Flora vispi-vaahtoa.

Kääretorttupohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl (135 g) sokeria
1 dl (70 g) perunajauhoja
2 rkl (11 g) kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Levitä tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa (8-10 min). Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Täytä mieleiselläsi täytteellä.

4 kommenttia:

  1. NAAAAm! Uskon tämän olevan paras ikinä :--D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omien kokeilujeni perusteella tämä on mielestäni paras:)

      Poista
  2. hyvää tuli mutta todellakin täyte pitää olla jotain "mehevää" tai muuten on liian kuivan oloista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että kokeilit ohjetta:) Itse laitan yleensä hilloa ja jotain vaahtoa täytteeksi. Hillo kosteuttaa mukavasti pohjaa, kun antaa tekeytyä jääkaapissa riittävän pitkään. Ilman tekeytymisaikaa lopputulos on luonnollisesti kuivakkaampi.

      Poista