tiistai 31. maaliskuuta 2015

Mämmi-pannacotta

Mämmi ja kermahan on tunnetusti äärimmäisen herkullinen yhdistelmä. Mikä olisikaan parempaa kuin yhdistää pääsiäisen perinneherkku ja pannacotta eli hyydytetty kerma. Innoituksen tähän jälkkäriin sain Voita ja Suolaa -blogista. En ollut ennen pannacottaa tehnyt, joten muutaman kerran jouduin testailemaan eri mittasuhteita, että sain aikaan täydellisen lopputuloksen. Ohjeen mitoilla pannacotasta tulee samettisen pehmeää ja lusikallinen suorastaan sulaa suuhun. Joissakin pannacottaohjeissa käytetään pelkästään kermaa, mutta mielestäni lopputulos on silloin liian rasvainen. Maitoa lisäämällä maku muuttuu raikkaammaksi ja keveämmäksi. Tämä on sellainen jälkkäri, jota tulen tekemään varmasti tulevinakin pääsiäisinä. Suosittelen!

Pannacotta (2 annosta)
120 g kuohukermaa
80 g maitoa
30 g sokeria
vanilja-aromia tai aitoa vaniljaa
1 liivatelehti

Aloita jälkiruoan valmistus lusikoimalla tai pursottamalla mämmiä tarjoiluastian pohjalle.

Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Kiehauta kerma, maito, sokeri ja vanilja kattilassa. Purista liivatelehti kuivaksi ja lisää se kuuman kermaseoksen joukkoon. Anna jäähtyä hetken aikaa ja kaada laseissa olevan mämmin päälle. Anna jähmettyä kylmässä vähintään muutama tunti tai seuraavaan päivään.

4 kommenttia:

  1. Kiva kun resepti innosti testaamaan :) 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkohan se oli kokeilla, ei näin herkullista pääsiäisjälkkäriä voinut ohittaa :)

      Poista
  2. Kiva idea! Itse syön kyllä mämmiä vaikka ei se suurta suosikkiani ole... tässä muodossa kyllä taatusti maistuisi!
    Aurinkoista pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain olekin. Itse tykkään mämmistä kaikissa muodossa lisukkeilla tai ilman :)

      Poista