sunnuntai 9. elokuuta 2015

Wilhelmiinat

Wilhelmiinat on sellaisia keksejä, jotka aiheuttavat jonkin asteista riippuvuutta. Yhden kun ottaa, on pakko ottaa toinen...ja kolmas. Nämä on myös varmaankin helppotekoisimpia keksejä mitä on olemassa, ei tarvitse pursotella tai kaulita vaan muotoilla taikinasta pötkylä ja laittaa uuniin. Kahvopöydän kestosuosikki, josta kaikki tykkäävät.

Wilhelmiinat (50-60 kpl)
200 g voita
2 dl (175 g) sokeria
2 rkl (40 g) siirappia
1 keltuainen
5 dl (325 g) vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 1/4 tl ruokasoodaa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuainen koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet (siivilän läpi), vältä turhaa vaivaamista. Pyörittele taikinasta 5-6 tankoa ja asettele ne uunipelleille. Jätä väliin paljon tilaa, sillä keksit leviävät uunissa. Halutessasi painele tankoihin haarukalla kuvioita. Paista 175 asteessa 10-minuuttia. Leikkaa tangoista paloja vielä kun ne ovat lämpimiä.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti