lauantai 20. helmikuuta 2016

Kolmen suklaan cookiet

 

Näillä cookieilla juhlistettiin työpaikallamme Väinön -päivää keskiviikkona. Keksit hupenivat kahvipöydältä melko nopsasti, mikä on aina paras kiitos leipojalle :)

Suklaahippukeksit eli chocolate chip cookiet ovat yksiä suosikkikeksejäni, koska ne ovat helppoja ja nopeita valmistaa ja mikä kaikkein tärkeintä, erittäin hyvän makuisia. Tällä samaisella ohjeella  tein cookieita viime syksynä, mutta ne jäivät silloin kuvaamatta eikä ohje päätynyt näin ollen blogiin saakka. Hyvän leivonnaisen merkkihän on, että se jää mieleen ja sitä haluaa leipoa uudestaan.

Tällä ohjeella cookiet eivät leviä kovin paljoa uunissa ja halutessaan taikinaan voikin käyttää normaalikokoisen kananmunan, jolloin lopputulos on hieman pehmeämpi ja tahmeampi. Ohjetta voi varioida myös esimerkiksi käyttämällä pelkkää valkosuklaata tai lisäämällä mukaan pähkinöitä.

Edit: Muokkasin ohjetta siten, että keksit leviävät enemmän uunissa ja niistä tulee pehmoisempia ja tahmaisempia. Alkuperäinen 1 pieni kananmuna on vaihdettu normaalikokoiseen kananmunaan ja jauhojen määrää on vähennetty 4 dl:sta 3:dl:aan. Nyt kun pikkuleipiä muotoie

Alkuperäinen ohje, josta tämä versio on muokattu, löytyy Kinuskikissan sivuilta.


Kolmen suklaan cookiet (noin 30 kpl)

125 g voita
1 dl + 1 rkl (100 g) sokeria
1 dl (75 g) fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl (195 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
50 g tummaa suklaata
50 g maitoksuklaata
50 g valkosuklaata

Ota kaikki ainekset hyvissä ajoin huoneenlämpöön.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Rouhi suklaat veitsellä karkeaksi rouheeksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna joukkoon vatkaten. Sekoita kuivat aineet (siivilän läpi) ja suklaat taikinan joukkoon. Ota taikinasta 20-25 g nokareita ja painele ne keksin muotoon jauhoja apuna käyttäen (kuva alla :)). Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

 



Kolmen suklaan cookiet 2.0: Keksejä muotoillessa joutuu nyt käyttämään jauhoja apuna, ettei taikina tartu käsiin

Kolmen suklaan cookiet 2.0: Keksit leviävät uunissa, joten kannattaa jättää kunnon välit, ettei lopputuloksena ole yksi iso keksi :)

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hih, ne on kylläkin keksejä! Mutta tattis vaan! :)

      Poista
  2. Minä en voi tällaisia leipoa, kun söisin kaikki itse! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se itse kaiken syöminen onnistuu myös minulta. XD Nämä ovat vielä sellaisia keksejä, että kun ottaa yhden, niin on pakko ottaa toinen...ja kolmas :)

      Poista
    2. Joo, tuota just tarkotin.. Ja kun siihen kolmanteenkaan ei aloittaessaan osaa lopettaa! :D

      Poista
    3. Onneksi maanantaina voi aina aloittaa laihtarin :)

      Poista
  3. miten reseptistä saisi munattoman? olen näitä aikaisemmin tehnyt mutta nyt pitäisi tehdä herkkuja muna allergiselle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei valitettavasti ole omakohtaista kokemusta kananmunien korvaamisesta, mutta uskoisin, että keksitaikinassa munan voi korvata 1 rkl öljyä + 2 rkl vettä seoksella. Tämän vinkin tarjoili Google :D

      Poista