torstai 15. syyskuuta 2016

Puolukka-Kinuskipiirakka

Puolukka ja kinuski. Yhdistelmä, joka toimii satavarmasti! Sen sai jälleen kerran todeta, kun maistoi tätä herkullista piirakkaa, jonka ohjeen bongasin Serkusten suklaaunelma -blogista. Tämä oli mukavan helppo ohje, jonka valmistukseen ei paistoaikaa lukuunottamatta kulunut paljoa aikaa. Sen verran oikaisin, että jätin pohjan esipaisto-osuuden pois, koska taikina tuntui sen verran löysältä, että se olisi luultavasti valunut reunoilta pohjalle, jos sitä olisi paistanut ilman täytettä. Joka tapauksessa hyvin onnistui tälläkin metodilla, eikä pohja jäänyt ollenkaan raa'aksi.

Täyte on hyvin vanukasmainen ja kinuskin maku pehmentää mukavasti puolukan happamuutta. Puolukkaa olisi ehkä voinut laittaa hieman enemmän, mutta nämä on niitä makuasioista, ja eikö se ole juuri sopiva määrä silloin, kun jää pikkaisen kaipaamaan lisää? :) Nyt on kyllä viime aikoina päätynyt hyvällä prosentilla reseptejä blogiin, sillä en suinkaan laita tänne kaikkia leipomuksiani, vaan niiden pitää olla oikeasti hyviä, että uskallan niitä lähteä suosittelemaan. Tällä ohjeella osallistun myös Serkusten suklaaunelman syyskuun haasteeseen, jonka makuna on puolukka.

Ai niin, meni muuten äskettäin 100 K näyttökertaa blogissa rikki! Iso kiitos siis teille jokaiselle! Mahtavaa, että jaksatte käydä täällä yhä uudelleen ja uudelleen! Teidän kommentteja on todella mukava lukea ja niistä saa hyvää mieltä päivään kuin päivään!

Pohja:
150 g voita
1 dl (90 g) ruokokidesokeria
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
2 dl (130 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
150 g puolukoita
2 ½ dl Flora Vanillaa
3 kananmunaa
150 g kinuskikastiketta
1 tl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kaikki täytteen ainekset puolukoita lukuunottamatta tasaiseksi seokseksi. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Kääntele joukkoon kaurahiutaleet. Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut leivinjauhe ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi ja painele jauhoja apuna käyttäen halk. 22-23 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele puolukat pohjan päälle ja kaada täyte puolukoiden päälle. Paista alatasolla 35 minuuttia ja laita uuni pois päällä. Anna olla vielä jälkilämmöllä 15 minuuttia.




24 kommenttia:

  1. Oi, miten ihana piirakka! Näyttää ihan superherkulta. Pitää ehdottomasti laittaa muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli äärimmäisen hyvää! Kannattaa kokeilla, et tule pettymään :)

      Poista
  2. Ihan huippua, kun olet kokeillut ohjetta! Näyttää aivan super herkulliselta! <3 Tämä sopiikin loistavasti meidän syyskuun-haasteeseen. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihan pakko ku sattui olemaan sopivasti puolukoita jääkaapissa ja sitten se teidän ohje oli kokeiltavien listalla ja vielä se haastekin sattui sopivasti, niin tällä kertaa oli kaikki tähdet kohdillaan! Kiitos vielä huipusta ohjeesta :D

      Poista
  3. Nam, onpa kivan kuuloinen ohje! Paistetut juustokakut on hyviä ja helppoja ja totta todellakin että puolukan ja kinuskin yhdistelmä on lähes vastustamaton!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tullutkaan ajatelleeksi, mutta kyllähän tämän voi juustokakuksikin määritellä :) On se puolukka vaan niin hyvää kinuskin kanssa :)

      Poista
    2. No hyvinpä katsoin tuon ainesosa luettelon :D Olin niin lumoutunut noista kuvista ja vaikka reseptin luinkin läpi, niin kuvien perusteella näyttää ihan juustokakulta! :D No kakku kuin kakku & piirakka kuin piirakka, pääasia että maku on kohdillaan! ;)

      Poista
    3. Mielenkiintoista, missä menee juustokakun raja? Tarviiko täytteessä olla jotakin juustoa, että voidaan kategorisoida juustokakuksi? :)

      Poista
    4. No sanopa se!! :D Itse kategorisoin juustokakuksi vaikka olisi tehty rahkasta. Määrittelen ehkä enemmänkin sen koostumuksen perusteleella. :)

      Poista
    5. Se on kieltämättä hyvä tapa. Melkeinpä, jos täyteosuus on piirakassa pääosassa, niin se on juustokakku. Esim. marjapiirakka, jossa on ohuelti vaikkapa kermaviilitäytettä, niin ei mielestäni mene juustokakku-kategoriaan. :) Toisaalta sama se on, miksi sitä nimittää, kunhan on vaan hyvän makuista :)

      Poista
  4. Nam! Näyttää tosi hyvältä. Makea ja kirpeä yhessä =makuuni. :p

    VastaaPoista
  5. Just sain ystävältä puolukoita 6 litraa ja mietinkin mitä niistä vois tehdä. Tällä piirakalla / kakulla vois aloittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollenkaan huono tapa aloittaa puolukoiden tuhoamista, vähän jää vielä jäljellekin :)

      Poista
  6. Ihan älyttömän hyvän näköinen piirakka! Täytyy muistaa tämä! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Taru! :D Ei muuta kuin kokeiltavien listalle vaan. Tämä kyseinen ohje ehti olla itselläni siellä vuoden ennen kuin testasin :D

      Poista
  7. Samaa ohjetta juuri katsoin serkusten blogissa. Nyt on tullut niin paljon leivottua vierasvaraksi pakkaseen että täytynee vähän himmailla.. Puolukka ja kinuski on kyllä älyttömän hyvä yhdistelmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdistelmä on kyllä vallan mainio! Tai sitten pitää kutsua äkkiä vieraita kylään, niin pakkaseen tilaa :D

      Poista
  8. Näyttää niin herkulliselta! Nami!

    VastaaPoista
  9. Tää oli aivan huippu! Syötiin äidin kanssa kahdestaan KOKO PIIRAKKA kahdessa päivässä. Olis mennyt vielä enemmänkin. Tein pohjasta rukiisen ruisjauhoilla ja talkkunoilla, sopi todella hyvin tähän. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan huippua! :) Rukiinen pohja kuulostaa enemmän kuin hyvältä. Täytyy itsekin kokeilla. Mustikan kanssa toimii, niin varmasti myös puolukankin kanssa. :)

      Poista