tiistai 22. marraskuuta 2016

Piparijuustokakku

Tähän jouluiseen juustokakkuun törmäsin Tarun taikakakut -blogissa. Keksipohjan päälle tuleva mousse hyytyy liivatteiden sijaan piparkakuilla, jotka sitovat kosteutta ja tekevät koostumuksesta leikattavan. Tykkäsin erityisesti piparkakkujen tuomasta pienestä suolaisesta vivahteesta moussessa, joka sopi hyvin yhteen lempeän mascarponen kanssa. Erittäin yksinkertainen ja hyvä ohje, jota kannattaa ehdottomasti testata! Minulla lopputulos ei ollut yhtä korkea kuin Tarulla, koska tein tämän halk. 20 cm irtopohjavuokaan ja Taru puolestaan käytti halk. 18 cm vuokaa :)

Pohja:
150 g piparkakkuja
60 g voita

Piparkakkumousse:
350 g mascarpone-tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
¾ dl (45 g) tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
150 piparkakkuja

Laita leivinpaperi halk. 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Vuoraa myös reunat leivinpaperilla. Murskaa piparkakut hienoksi muruksi esim. monitoimikoneella tai veitsellä. Sulata voi ja lisää piparimurskan joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita mascarpone, kerma, tomusokeri, vaniljasokeri ja kaneli kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Ota vaahdosta 1 ½ dl erilleen koristelua varten. Murskaa piparkakut veitsellä paloiksi ja sekoita lopun vaahdon joukkoon. Levitä täyte mahdollisimman tiiviisti pohjan päälle. Laita jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Laita erilleen otettu täyte tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota haluamallasi tavalla kakun pinnalle. Tarun blogista voi läydä katsomassa, miten alkuperäinen kakku oli kortisteltu.


8 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvälle!
    Ja sopii hyvin jouluun!
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  2. No jopas onkin ihanan näköistä kakkua! Näyttää todella pehmoiselta! Kiva kun sinäkin kokeilit tätä Liisan kakkua! Söitkös muuten kakkua heti niin että piparin palaset oli vielä rouskuvia vai vasta seuraavana päivänä?? Itse söin vain pehmeää kakkua niin en tiedä miltä kakku maistuu tuoreena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän! :) Annoin tekeytyä seuraavaan päivään, eikä haitannut ollenkaan, vaikka piparit oli pehmenneet. Rapeutta löytyi sitten pohjasta :)

      Poista
  3. Tätä pitää testata! Tein vähän aikaa sitten eri reseptillä piparkakkujuustokakun, tässä yllä olevassa kiinnostaa kovasti tuo liivatteeton täyte. Testiin! Näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  4. Näyttää niiiiiiin hyvältä! :) Ja kuulostaa mielenkiintoiselta, ettei liivatetta tule ollenkaan! Täytyypä napata resepti talteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa kyllä testata, jos vähänkään piparkakuista ja jouluisista mauista pitää :)

      Poista