sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Death By Chocolate Cake


Suosikki radio-ohjelmassasi Aamulypsyssä puhutaan paljon ruoasta. Usein esiin on noussut Perälän Rasvapannun lisäksi Anni Hautalan Soppa 365 -sivustolta löytyvä Death By Chocolate Cake, mikä kuuleman mukaan on ollut varsin suosittu ohje. Rasvapannua en vielä ole ehtinyt kokeilemaan enkä myöskään maksalaatikkoa ketsupilla, mutta tätä suklaista herkkua oli pakko päästä testaamaan mahdollisimman pian.

Kakku todellakin oli suklaista ja äärimmäisen herkullista. Pohja jäi minulla keskeltä hieman kosteaksi, kuten hyvän suklaakakun kuuluukin. Näin ollen sen halkaisemisesta tuli mahdotonta, joten laitoin vain runsaasti kuorrutusta pinnalle ja neunoille. Erittäin onnistunut lopputulos tuli näinkin. Kuorrutukseen tein pieniä viilauksia, lisäämällä mukaan aavistuksen tomusokeria makeutta tuomaan. Ei tullut ollenkaan liian äklöä, kun käytti 60 %:sta tummaa suklaata :)

Pohja:
170 g tummaa suklaata (50 %)
110 g voita
3 kananmunaa
1 ½ dl (135 g) sokeria
ripaus suolaa
¾ dl (45 g) vehnäjauhoja
3 rkl (15 g) kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl (60 g) kermaviiliä

Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata (60 %)
2 rkl (20 g) tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi halk. 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoka. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai kattilassa ja anna jäähtyä hetken.

Vatkaa munat ja sokeri kevyesti sähkövatkaimella sekaisin ja lisää joukkoon voi-suklaaseos koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Lisää lopuksi kermaviili taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 30-40 minuuttia, riippuen siitä kuinka valuvasta kakusta tykkäät. Anna jäähtyä.

Laita kaikki kuorrutuksen ainekset mikron kestävään kulhoon ja kuumenna puolella teholla välillä sekoittaen kunnes seos on tasaista. Voit myös sulattaa raaka-aineet kattilassa. Levitä kuorrutusta kakun pinnalle ja reunoille. Koristele esim. erilaisilla suklaamakeisilla.


12 kommenttia:

  1. Auts! Ihan syntisen hyvän näköistä!
    Ehkä kokeilen ja leipasen itselleni tuollaisen joku päivä.😉
    Lokoista illanjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin leipasin tämän ihan vaan itselleni ja siksi tein ohjeen vain 3/4 kertaisena ;)

      Poista
  2. Näyttää niin ihanan tahmealta.. <3 Suklaaholistin unelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sitä tämä tosiaan on. Täyttä tavaraa jokainen lusikallinen :D

      Poista
  3. Synttärileipomukset mielessä tämä ohje kyllä taitaa lähteä mukaan.. Tämä nimittäin saattaisi jopa meidän uunilla onnistua, kun ei tarvitse välttämättä ihan kypsäksi paistua... Onko kakku parempaa samana päivänä tehtynä vai mehevöityykö/maustuuko paremmaksi jos jo edellispäivänä tekee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tarjoaa seuraavana päivänä, niin parjaimmillaan on silloin, kun on saanut olla vähän aikaa huoneenlämmössä. Molempi parempi siis :D

      Poista
  4. Oi, mikä herkku!
    Ja kauniskin vielä!
    Suklaanystävän herkkuhetki, ihan taatusti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä on tosiaan erittäin suklainen herkku, joka täyttää kaikkien suklaan ystävien odotukset :)

      Poista
  5. Ai että mikä herkku!
    Ihana ohje!
    Kivaa tiistai iltaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosiaan suklaista herkkua parhaimmillaan :)

      Poista
  6. Oho, onpas houkuttava kakku. Näyttää ihanalta, pitää jossain vaiheessa kokeilla. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on suklaafanin herkkua, suosittelen :D

      Poista