perjantai 30. kesäkuuta 2017

Pätkis-Kääretorttu


Viimeisin pätkisleivonnaiseni Pätkis-Moussekakku Brownies-pohjalla saavutti niin valtaisan suosion, että piti kehitellä taas jotain uutta herkkua tuosta maailman parhaasta minttusuklaapatukasta. Facebookista löytyy muuten ihan oma Pätkis-sivu, josta kannattaa käydä tykkäilemässä, jos Pätkisherkut on mieleen. Tämä ei ollut sitten maksettu mainos :D

Pätkis-kääretortusta löytyy melko lailla samat raaka-aineet kuin Pätkis-moussekakusta. Nyt brownies-pohja on vain vaihtunut pehmeään kääretorttupohjaan, jonka sisään kätkeytyy samettisen pehmeää pätkismoussea. Pinnalta löytyy pehmeää suklaakuorrutusta, koska suklaata ei koskaan voi olla liikaa. Minä en voi kuin antaa ylistäviä kommenttia, koska tässä yhdistyy kaksi suosikkiani eli kääretorttu ja Pätkikset.

Suurin syy tykätä kääretortusta on se, että pohjan osuus on aina suht pieni verrattuna täytteeseen. Vähemmän pohjaa antaa siis mahdollisuuden syödä enemmän täytettä. Ja ennen kuin kukaan kommentoi, että tee moussea suoraan jälkiruoka-astiaan, niin ei, se ei ole sama asia. Äitini joskus laukoi, että miksei Magnumin tai Classicin sijaan voi ostaa litran jäätelöpakettia ja syödä samalla Fazerin sinistä, ajaa kuulemma saman asia. Not! XD

Kääretorttupohja:
3 kananmunaa
1 ¼ dl (100 g) sokeria
½ dl (30 g) vehnäjauhoja
½ dl (35 g)perunajauhoja
2 rkl (10 g) kaakaojauhetta
¾ tl leivinjauhetta

Pätkismousse:
½ dl Flora Vispiä
140 g Pätkiksiä
125 g mascarpone-tuorejuustoa

Suklaakuorrutus:
½ dl Flora Vispiä
100 g maitosuklaata

Aloita kääretorttupohjan valmistus laittamalla uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet (siivilän lapi). Kaada taikina 23*33 cm uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 7-10 minuuttia. Siivilöi tomusokeria jäähtyneen kääretorttulevyn pinnalle. Kumoa levy leivinpaperin päälle. Käännä levy vielä kerran, jotta paistopinta tulee ylöspäin.
Valmista pätkismousse sulattamalla Flora Vispi ja Pätkikset mikrossa puolella teholla kuumentaen ja välillä sekoittaen. Lisää joukkoon mascarpone, laita 15-30 minuutiksi jääkaappiin ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Levitä tasaisesti kääretorttulevyn pinnalle ja rullaa napakasti. Laita jääkaappiin vetäytymään suklaakuorrutuksen teon ajaksi.

Sulata kuorrutukseen tuleva Flora Vispi ja maitosuklaa mikrossa puolella teholla välillä sekoittaen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja levitä tasaisesti kääretortun pinnalle. Koristele esimerkiksi pursottamalla pinnalle suklaata ja viimeistele suklaarouheella.




16 kommenttia:

  1. Ihana kääretorttu!
    Kaunis koristelu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä oli huippu hyvää ja koristelu tuo perus ratkaisu, missä ei yleensä voi hirveästi epäonnistua :D

      Poista
  2. Voi kun onkin herkullisen näköinen kääretorttu! Varmasti hyvää! 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Hyvää on ja mukavan suklaista :D

      Poista
  3. Oijoi mitä herkkua! Ihan pakkohan tätäkin on testata!

    VastaaPoista
  4. Voi vitsi, no nyt on herkku!! <3 Mitä enempi täytettä, sen parempi! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Sanos muuta, kyllä täytteet ja kuorrutteet on parasta, oli leivonnainen mikä tahansa :)

      Poista
  5. Näyttää kyllä herkulliselta! Tämä ohje menee varmasti kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tämmöinen kevyt kesäherkku. :D Loisto homma, olis mahtavaa kuulla kommentteja, jos testaat :)

      Poista
  6. Miten mä löysin tämän herkun vasta nyt? 😮 Tätä on tehtävä ihan ehdottomasti. Pätkis on...😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että kuitenkin löytyi! :D Pätkis on parasta :)

      Poista
  7. Voi vitsit kun on ihanan kuulloinen ja näköinen kääris! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pätkis saa leivonnaiset aina kuulostamaan ja maistumaan entistä paremmalta :D

      Poista